Løbeområder i Aarhus

Savner du lidt inspiration til gode løbeområder i Aarhus, så læs med i dette indlæg, hvor jeg kommer med mit bud på gode, smukke og fredsfyldte ruter i Aarhus.

Der findes utallige af gode ruter i Aarhus, som henvender sig til motionisten såvel som super-løberen. Ruter, som både kan være til den rolige tur, til den udfordrende tur eller til den midt i mellem.

Aarhus har så mange gode steder at byde på, idet byen er omgivet af Danmarks smukkeste natur. Det betyder også, at der aldrig er længere end 10-15 min. løb ud til naturen og de gode områder. Nedenstående har jeg listet de områder, som jeg synes er helt igennem fantastiske, og hvor jeg elsker at løbe. På mine løbeture er det altid et must, at jeg befinder mig i naturen. Jeg hader at løbe i byen grundet trafikken, lyskrydsene og larmen. Jeg vil ud, hvor der er roligt og hvor jeg kan få lov til at lade tankerne få sprit spil. Samt, hvor jeg har mulighed for at løbe uden at blive stoppet af andre.

Derfor er mine favorit områder:

 • Brabrand Søerne
 • Havreballe Skov
 • Forstbotanisk Have Jægerskov (kan forlænges til Mindeparken)
 • Skåde Skov (omkring Dyrehaven og ud til Ørnereden)
 • Marselisborg Skov (omkring Moesgaard Strand, Skovmøllen og Moesgaard Museum)
 • Tangkrogen og langs Strandvejen ud mod skoven

Disse områder er fantastiske hele året rundt, så derfor er der god grund til at afprøve dem alle. Medmindre du allerede har gjort det og kender til dem.

Rigtig god løbetur.

Bearunner

One Comment

 1. Hej Camilla, godt med lidt inspiration. Jeg har et lille tip til dig. Prøv at gå ind på denne side: http://labs.strava.com/heatmap/#13/10.17347/56.14904/yellow/run Her kan du se de ruter som er mest populær blandt løbere der bruger Strava.

  Du må se at komme lidt mere rundt i byen. Jeg kan selv godt lide at prøve at løbe nogle nye steder. Her er der et par forslag til steder som jeg synes hører til på listen.

  Risskovstien
  Riis Skov
  Mollerup Skov
  Egå Engsø
  Marienlystparken
  Hasle Bakker
  Atletikbanen ved Hasle Skole

  Happy running,
  Jacob, grp 2 fra Run For Friendship

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *