Vejle Ådal Halvmarathon!

JEG GJORDE DET! Mit helt store mål for dette år blev i dag indfriet. Jeg havde slet ikke troet det ville ske, men det gjorde det. Dagen i dag blev dagen hvor jeg brød den magiske grænse og slog min tidligere PR på halvmarathon (01.30.00). Tiden blev 01.28.43 og med denne tid blev jeg også nr. 5 ud af alle kvinder. Ingen ord eller billeder kan forklare, hvor glad jeg er for denne tid. Den betyder virkelig meget for mig. Jeg har arbejdet og trænet hårdt for at opnå denne tid - og nu skete det.

 

Kort om dagen

Løbet startede først kl. 14.00, hvilket var ret sent ift. de tidligere løb jeg har lavet. Men det var også rigtig fint, da man så ikke behøvede at stå alt for tidligt op. Derfor stod jeg op kl. 08.00 for at spise første omgang morgenmad - bestående af havregryn med sukker og en halv liter vand. Derefter slappede jeg af i en times tid i sengen inden jeg stod helt op kl. 09.30 for at gøre mig klar og tage tøj på. Kl. 10.30 spiste jeg min anden portion morgenmad - bestående af 1,5 bolle med marmelade, et æble skåret i skiver, en kop kaffe og igen en halv liter vand. 

 

Turen til Vejle stod igen i Runaars navn. Vi var fire Runaar’s som mødtes kl. 11.30 for at køre sammen derned. Dog kom vi lidt for tidligt, men hellere for tidligt end for sent. Vi fik hentet startnummer, tisset af og ellers bare gjort os klar. 

 

Kl. 13.50 stiller vi os ud til startområdet, retter på det sidste og ønsker hinanden en god tur. Jeg havde aftalt at skulle løbe sammen med to andre (virkelig seje) drenge fra Runaar - Mikkel og Peter. Troels var alt for hurtige til os, så han måtte desværre løbe alene. Straffen for at være for hurtig 😀

Om løbet

Vi fandt relativt hurtigt vores pace, som skulle ligge på mellem 4.12-4.15, da vi gerne ville under 1.30.

Generelt fra start til slut holdte vi faktisk en meget stabil pace. De første 10 km. blev løbet på 42.09 og dermed en gennemsnitspace på 4.11 og de sidste 11,1 km. blev løbet med en gennemsnitspace på 04.12, så det kan vist ikke være meget mere stabilt. Vi stoppede ved alle væskedepoterne undervejs for lgie at tage bare en tår vand - det betyder virkelig meget for præstationen i sidste ende. Derdover så tog jeg to gels undervejs, én ved 6,5 km. og én igen ved 13,5 km. De to andre var virkelig godt løbende idag, og jeg blev desværre presset meget tæt på grænsen. Mine ben var ikke blevet 100% klar og var derfor meget tunge. Ømheden var marathon og de sidste ugers intens træning satte ind. Det var heldigvis ikke decideret smerter, for så havde jeg uden tvivl stoppet - men splænge det var ømhed havde jeg gfået grønt lys til at løbe. Det er naturligt at kroppen efterhånden vil være øm og derfor måtte jeg gerne presse mig selv i dag, men bare ikke til smertegrænsen. Det blev derfor viljen og stædigheden der løb mig igennem turen idag og de to drenge var guld værd for mig. Ved 17 km. stikker Peter afsted, hans ben vågnede helt op og derfor skulle han selvfølgelig gå efter den bedst mulige tid. Mikkel og jeg fortsatte i samme tempo - vi ville gerne løbe hen over målstregen sammen - og det gjorde vi i bedste stil. Vi spurtede hen over målstregen med armene i vejret. Vi var over lykkelig, vores begges mål blev nået og vi nåede begge en ny PR. 

 

Jeg var noget nær døden da jeg kom henover målstregen. Jeg havde virkelig givet alt, hvad der overhovedet var tilbage i min krop. Men med min tid, så glemte jeg alt om trætheden (for en stund). Simpelthen så så så glad og meget tilfreds med mig selv. Nu kan jeg gå på “ferie” eller en såkaldt “off-season” med rigtig rigtig god selvtillid, og ikke mindst se tilbage på et løbeår, hvor jeg virkelig har rykket mig helt ufattelig meget. Indenfor blot tre uger har jeg sat ny PR på tre distancer, Marathon, Halvmarathon og 11 km.. Så nu mener jeg også selv, at en pauce er velfortjent. Særligt for mine bens skyld - de skal have lov til at restituere 100% nu før jeg løber nogle større løb igen! Nok om mine kommende pause, dette vil jeg skrive mere om i et kommende indlæg. 

 

Til alle som overvejer et halvmarathon til næste år, så vil jeg helt helt klart anbefale dette løb. Ruten var meget bedre end jeg forventede - troede det var en ren ud-hjem rute, men det var det ikke helt. Den var en dejlig flad rute og rigtig professionelt planlagt og organiseret. Og det bedste af det hele var, at der var MASSER af kage bagefter til alle de gode løbere, som havde trodset regnen, vinden og kulden og valgt en mere aktiv søndag end normalt! 

 

Vi fire drenge som stillede op til start fik alle lavet en ny PR - så det var en meget tilfreds, glad og lettere træt bil der vendte snuden mod Aarhus igen. En fantastisk søndag! 

 

Håber i alle har haft en rigtig god weekend også - og fået en god oplevelse på den ene eller anden måde! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *