Dr. Nielsens Vinterhygge Marathon 2015!

Endelig blev jeg færdig med mine eksaminer, og dermed har jeg nu fået tid til at give en kort beretning om mit andet marathon i søndags. Det blev til en helt speciel dag!

Marathonet i søndags tog pludselig en helt anden drejning. Hvad der skulle have været et hyggeløb blev til hurtigt løb. Men hey, hvem siger det ikke er hyggeligt at løbe hurtigt? 😀 

 

Jeg havde egentlig ikke haft de helt optimale forberedelser op til løbet ift. kost, søvn osv., da jeg har haft travlt med eksaminer. Selve disponeringen af træningsture inden var egentlig fin, men alle de forberedelser man egentlig burde gøre sig inden ift. at spise nok med kulhydrater, drikke nok vand osv. - ja, dem havde jeg ikke rigtig overholdt. Derudover havde jeg haft en del problemer med min ryg, som gjorde at jeg var noget nervøs for, om jeg overhovedet kunne holde til at gennemføre løbet. Men pludselig blev det søndag og jeg skulle løbe. Egentlig havde jeg planlagt at skulle løbe med min veninde og storebror, men desværre kunne de ikke deltage alligevel. Så afsted måtte jeg alene, men heldigvis kendte jeg et par stykker, som også skulle løbe. 

 

Starten gik kl. 10.00, og jeg havde planlagt at løbe mellem 03.30 og 04.00 timer, men egentlig bare tiden ikke speciel vigtig for mig. Mit eneste mål var blot at gennemføre marathonet med overskud. Det kan lyde meget underligt at ville gennemføre et marathon med overskud, men dette skyldes at der venter en skiferie på fredag, samt at der er en lang sæson forude, så kroppen skulle helst ikke ødelægges fuldstændigt og drænes for kræfter. 

 

Allerede efter de første par kilometer kunne jeg mærke at benene var gode, ryggen var god igen, lungerne havde det godt og mit hoved var med mig. Alle dissse faktorer er særdeles vigtige for at kunne gennemføre et marathon. Hvis ikke du er der mentalt, med benene eller med din vejrtrækning, så kan det blive meget kritisk og svært at gennemføre - og det gælder uanset hvilken tid man gerne vil gennemføre i. I stedet for at fokusere for meget på min pace de første 20 km, lyttede jeg faktisk bare mest til mine ben. Det gik uden problemer, mit humør var højt og jeg havde sørget for en masse godt musik, som holdte mig flyvende under hele løbet. 

 

Faktisk kan dette indlæg gøres meget kort, da jeg kan fortælle, at jeg under hele løbet havde godt med overskud, højt humør, fandt to super drenge at løbe med, og min familie var der for at heppe. Hvis jeg synes mit marathon gik godt sidste gang, så gik det her marathon endnu bedre. Ikke på et eneste tidspunkt ramte jeg en krise eller mur - eller jo, lige ved 27 km tænkte jeg: “puha der er langt igen”, men så fandt jeg en god sang på min ipod og så løb jeg ellers bare videre. 

 

 

Da vi nærmede os 36 km, og dermed kun havde 6 km. tilbage, så jeg på uret og tænkte: “stop dig selv Camilla, du er ved at lave PR!” - den vildeste følelse og tanke. Jeg havde hele 30 min. til at komme i mål og lave PR. Dette lykkes og jeg havde endda overskud til at sætte en lille slutspurt ind henover målstregen. Bum, tiden blev 03.21.10 - og dermed satte jeg en ny PR 😀 Derudover blev jeg nummer 2 ud af alle kvinder, hvilket også lige gav lidt ekstra selvtillid med hjem.

Det var helt vildt, jeg kom i mål i en ny fantastisk tid og endda med overskud. Jeg fik ikke krampe på et eneste tidspunkt og kroppen var træt, men tilfreds. Selvfølgelig vil jeg lyve, hvis jeg sagde kroppen ikke var træt og øm efter 42,2 km., men hvis ikke den var det, så var der simpelthen også noget galt med én - og så har man heller ikke givet sig selv nok. Et marathon skal kunne mærkes, uanset tempo og tid. En meget lykkelig, tilfreds og træt Camilla kunne igen vende hjem til Aarhus efter en fantastisk dag og et helt igennem perfekt løb i Vejle. 

 

Lige et stor cadeau til aarangørene af løbet, det var simpelthen et så velarrangeret og organiseret løb. Kun 500 løbere, super fine depoter og rigtig god stemning. Det er helt sikkert et løb, jeg godt kunne tænke mig at løbe igen! 

 

Benene skal nu have lov til at restituere og komme sig helt ovenpå marathonet, og derefter venter en ny spændende sæson, hvor nye mål og PR skal jagtes - både på halv- og helmarathon distancen. Jeg glæder mig alelrede som et lille barn, og motivationen er stadigvæk helt i top. 

År 2015 er nu skudt i gang på den absolutte bedste måde, og masser af oplevelser og løb venter forude. Kom bare an 2015 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *