Kalktabletter - hvorfor?

Måske har du hørt at det vil være en god idé at tage kalktabletter, magnesium og D-vitamin piller, men ved du egentlig hvorfor? 

I forbindelse med min genoptræning er jeg begyndt at spise to kalktabletter om dagen. Det var min fys og træner, som begge mente at det ville være en særdeles god idé, grundet de virkninger kalk (aka. calcium) har. Særligt, i forbindelse med min skade, hvor det er knoglen som er ødelagt er indtaget af kalk yderst vigtigt.

Man kan naturligvis få kalk på mange andre måder end ved at indtage tabletter, som i fx. mejeriprodukter, men ekstra tilskud af kalk kan være med til at styrke knoglerne yderligere og sikre produktionen af knoglemasse. Det er lige præcis det jeg har brug for; min lægknogle har været revnet, og for at jeg kan komme stærkt igen med en endnu stærkere knogle, skal jeg indtage ekstra kalk end blot gennem mejeriprodukter.

Det behøves man ikke blot at have knogleskader før man kan tage kalktabletter, disse kan også være fornuftige at tage, hvis man har en tendens til at have svagere knogler eller netop træner rigtig meget, hvor man slider meget på knoglerne og i sådanne tilfælde bliver udsat for en skade ala min - og derfor har brug for at holde knoglerne stærke.

Når man køber kalktabletter vil man typisk finde at disse også indeholder D-Vitamin og magnesium. Dette skyldes, at kalk bliver dårligt optages i tarmene, hvis ikke man får noget D-vitamin, samtidig bidrager både D-vitamin og magnesium også til opbygningen af stærke og sunde knogler. Og ikke desto mindre, musklernes funktion og udholdenhed.

Jeg har nu taget mine tabletter i knap 1,5 uge og jeg er spændt på, om jeg egentlig kan mærke en forskel senere hen. Tiden må vise det, men jeg tror på at kombinationen af disse tabletter, sund og varieret kost, samt træning er vejen frem til toppen igen! 🙂

Bearunner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *