Som lovet, kommer her opskriften på de lækreste chokoladeboller. De kan spises med god samvittighed morgen, middag og aften! 🙂
Opskriften er stærkt inspireret af Julie Bruuns (Julie Bruun - Chokoladeboller), dog har jeg tilføjet enkelte ingredienser og en lidt anden fremgangsmåde.
Jeg havde nemlig brug for noget sødt, men stadig forholdsvis sundt - og det skulle gå hurtigt. 🙂 Man har jo ikke lyst til at vente alt for længe, når først sukkertrangen har meldt sig! 😀
Ingredienser til 16 boller:
- 3,5 dl. koldt vand
- 1/2 pk. gær
- 1,5 spsk. honning
- 2 tsk. groft salt
- 1,5 tsk. kardemomme
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. jomfru olivenolie (eller hvad du nu har)
- 4 dl. hvedemel
- 3,5 dl. gramhamsmel
- 1 dl. mandelmel
- 130 gr. groft hakket mørk chokolade (jeg brugte 74%)
- 2 små bananer (jeg brugte økologiske)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Mos bananerne. Gerne med en stavblender, så du er sikker på det ikke klumper.
- Hak chokoladen groft, så du får nogle gode store stykker chokolade i dine boller. Bland chokoladen med de moste bananer.
- I en anden skål, bland gær og vandet sammen. Tilføj honning, salt, kardemomme, vanilje, olivenolie, grahamsmel, mandelmel og til sidst hvedemel.
- Hæld derefter skålen med chokolade og bananer op i dejen.
- Ælt det godt. Dejen skal hænge sammen, men må gerne være meget klistret (og ikke 100% fast og tør som normal).
- Stil dejen til hævning i køleskab i ca. 2 timer.
- Form herefter bollerne med to spiseskeer og læg dem på en bageplade. Pensl med mælk.
- Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.
- Find kniv og smør frem, og nyd en dejlig lun og lækker chokoladebolle - velbekomme 😀
Leave A Comment