Forumstatistik

Registrerede brugere
1
Fora
0
Emner
0
Svar
0
Emne tags
0

Chokoladeboller

//Chokoladeboller

Chokoladeboller

Som lovet, kommer her opskriften på de lækreste chokoladeboller. De kan spises med god samvittighed morgen, middag og aften! 🙂 

Opskriften er stærkt inspireret af Julie Bruuns (Julie Bruun - Chokoladeboller), dog har jeg tilføjet enkelte ingredienser og en lidt anden fremgangsmåde.

Jeg havde nemlig brug for noget sødt, men stadig forholdsvis sundt - og det skulle gå hurtigt. 🙂 Man har jo ikke lyst til at vente alt for længe, når først sukkertrangen har meldt sig! 😀

Ingredienser til 16 boller:

  • 3,5 dl. koldt vand
  • 1/2 pk. gær
  • 1,5 spsk. honning
  • 2 tsk. groft salt
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. jomfru olivenolie (eller hvad du nu har)
  • 4 dl. hvedemel
  • 3,5 dl. gramhamsmel
  • 1 dl. mandelmel
  • 130 gr. groft hakket mørk chokolade (jeg brugte 74%)
  • 2 små bananer (jeg brugte økologiske)

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Mos bananerne. Gerne med en stavblender, så du er sikker på det ikke klumper.
  3. Hak chokoladen groft, så du får nogle gode store stykker chokolade i dine boller. Bland chokoladen med de moste bananer.
  4. I en anden skål, bland gær og vandet sammen. Tilføj honning, salt, kardemomme, vanilje, olivenolie, grahamsmel, mandelmel og til sidst hvedemel.
  5. Hæld derefter skålen med chokolade og bananer op i dejen.
  6. Ælt det godt. Dejen skal hænge sammen, men må gerne være meget klistret (og ikke 100% fast og tør som normal).
  7. Stil dejen til hævning i køleskab i ca. 2 timer.
  8. Form herefter bollerne med to spiseskeer og læg dem på en bageplade. Pensl med mælk.
  9. Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.
  10. Find kniv og smør frem, og nyd en dejlig lun og lækker chokoladebolle - velbekomme 😀

 

 

2020-06-17T09:09:20+00:00 juni 17th, 2016|LØB|

Leave A Comment