Forumstatistik

Registrerede brugere
1
Fora
0
Emner
0
Svar
0
Emne tags
0

Beviset over dem alle!

/, LØB/Beviset over dem alle!

Beviset over dem alle!

I søndags kunne jeg endelig sætte et stort, fedt kryds ud for Aarhus City Halvmarathon. Et løb, som var blandt mine tre fokusstævner i år - og hvor det virkelig gjaldt om at præstere. 

Det var nok også lige netop derfor, at jeg var så vanvittig nervøs i dagene op til. Nervøs for om jeg kunne præstere og levere varen? Der var så mange der havde så tårnhøje forventninger til mig, hvilket også betød at jeg selv begyndte at få høje forventninger til mig selv.

Men hvad mange glemte undervejs i deres prædiken om, at jeg da sagtens kunne løbe pr, det var at min træning op til ikke har været noget nær det samme som sidste år. Og hvad mange også glemte, det var at jeg først kom rigtig op i omdrejninger med løb igen i december/januar efter mit træthedsbrud i juli sidste år. Så hvad folk desværre så bort fra var at jeg kun har haft 5-6 måneder til at træne mig op til samme niveau som jeg har været. Og når det så er sagt, så har min træning op til det niveau også været helt anderledes.

Hvad har forskellen så været?

  1. Mængden. Jeg er gået fra 90-110km. om ugen til 50-60 km. om ugen.
  2. Typen af træning. Jeg har langt flere udholdenhedspas end tempopas. Ja, jeg har faktisk slet ikke haft ét eneste pas, hvor jeg har skulle presse mig selv ud til yderlighederne på over 10km. Jeg har slet ikke haft samme pace eller høje puls, som jeg trænede rigtig meget sidste år.
  3. Mit fokus. I og med mit fokus har været på tri, hvor min safe-zone har været løb, så har jeg haft meget fokus på svømning og cykling.
  4. Skadesrisiko. Mange ting er også blevet ændret i min træning, netop grundet mit træthedsbrud sidste år. Det ligger stadig i mig, rent mentalt, hvor jeg stadig kan være nervøs for at presse mig selv for meget. Udelukkende at ren frygt for at min knogle pludselig revne igen.

Og med disse ting i baghovedet, ja, så må jeg erkende, at selvom det var ulidelig hårdt i søndags, så som dagene går, så bliver jeg mere og mere stolt og glad for min nye PR. Det har krævet meget arbejde, og det gjorde den også i søndags. Det var på ingen måde lutter og lagkage at løbe PR, det var hårdt. Jeg var max presset og jeg pressede også mig selv lidt for langt ud, men det var det hele værd - og jeg fortryder det ikke ét sekund. Det beviser nemlig bare, at når jeg sætter mig noget for, så går jeg igennem ild og vand (og manglende tånegle og vabler 😀 haha) for at opnå målet - og jeg stopper ikke før det er nået eller giver op.

Med dette sagt, så er det også lige præcis derfor at jeg har valgt at få trykt min finisher-tid på en plakat. Det er nemlig ikke bare en hvilken som helst tid, nej det er tiden der beviser så mange ting. Derfor har jeg også besluttet mig for at det ikke skal være på hvilken som helst plakat, men lige præcis Aarhus City Halvmarathon plakaten. Her er ruten nemlig indtegnet i plakaten og nederst kan man få sit navn og sluttid trykt. Se billede nedenstående. Og ved i hvad? Det er sgu da genialt. Det er da værd at fejre, uanset, om man har løbet sit første halvmarathon, sit 10. halvmarathon, slog PR, løb det med en ven/veninde/mor/far/kæreste, havde en god oplevelse eller noget helt sjette. Ethvert halvmarathon skal fejres - og hvis du er enig, så burde du kraftigt overveje denne plakat fra Aarhus Motion også.

Dog skal du være opmærksom på, at sidste bestillingsfrist er på søndag d. 18 juni - så skynd dig 🙂 🙂

Jeg har allerede bestilt min - og glæder mig absurd meget til at modtage den!!

 

 

 

 

 

 

Indlægget er sponsoreret. 

2020-06-15T21:01:44+00:00 juni 15th, 2017|Beretninger, LØB|

Leave A Comment